vineri, 19 octombrie 2012

KINETOTERAPIE

  De la varsta de 1 an si 2 luni Nadia a inceput sa faca fizioterapie si kinetoterapie pentru a o ajuta sa se dezvolte din punct de vedere motric deoarece era foarte hipotona . De atunci lucreaza acest gen de terapie aproape zilnic . Ea inca nu a dobandit mersul , ni se dau sperante ca va merge dar trebuie sa avem rabdare .


Incercam de asemenea sa o integram in grupuri de copii unde se desfasoara diverse activitatii senzoriale pentru a-i dezvolta simturile . Cu ajutorul diverselor instrumente muzicale si a materialelor de diferite texturi , Nadia invata sa cunoasca si sa se integreze in  mediul care o inconjoara .


MELOTERAPIE




Pentru a o ajuta la intarirea musculaturii , hidroterapia este foarte indicata in cazul fetelor cu sindrom Rett , de aceea profitam si o ducem pe Nadia la bazin cat mai des posibil . Ii placee apa si asta este in avantajul ei si al nostru deoarece se poate lucra cu ea in apa fara a se opune .

HIDROTERAPIE


















 In continuare ne dorim 3 lucruri importante pentru Nadia :



Primul pas pe care vrem sa-l facem, deoarece in Romania nu avem medici specializati pe aceasta boala, este sa o ducem la un medic din Austria, specialist, pentru a o evalua corect si pentru a ne da indicatiile corecte ce trebuie urmate in continuare. 

11.11.2012.
Acest pas va deveni realitate pe 29 noiembrie 2012 cand suntem programati la medicul Michael Freilinger din Austria. 
Multumim tuturor oamenilor care ne-au ajutat ca acest lucru sa se implineasca . Cu ajutorul unor mamici dintr-un grup din care fac parte pe reteaua de socializare Facebook lupta noastra cu aceasta boala devine mai usoara .   


Al doilea lucru important pe care l-am aflat, documentandu-ne despre aceasta boala si intrand in contact cu alte familii care au copii cu sindrom RETT , este acela ca in orice moment pot aparea si alte complicatii printre care si arcuirea coloanei din cauza musculaturii nedezvoltate la timp. Pentru a preveni acest lucru trebuie achizitionat un carucior special care nu lasa copilul sa stea cu spatele intr-o pozitie gresita.
http://www.motivation.ro/uploads/Products/product_6/gemini2.jpg



11.11.2012.
Achizitionarea acestui carut o mai amanam din motivele optimiste pe care medicii ni le recomanda . Nadia trebuie ajutata sa inceapa sa mearga si incet incet sa renuntam la carut . Doar daca acest lucru nu se va intampla , atunci vom achizitiona acest carut . Ni se dau mari sperante ca va incepe sa mearga singura , deci mai asteptam.



Cel de-al treilea lucru foarte important,dar nu si ultimul, pe care trebuie sa il facem zilnic de acum inainte cu Nadia, consta in kinetoterapie, hidroterapie si terapia ocupationala .




Aceste 3 lucruri atat de importante pentru ajutarea Nadiei sa duca o viata cat mai usoara, pe noi, parintii ei, ne coplesesc financiar si din aceasta cauza vrem sa facem apel la solidaritatea oamenilor, iar cine are posibilitatea si isi doreste sa o ajute pe Nadia, poate sa o faca donand in unul din cele doua conturi : 

RO26INGB0000999900680510 (In euro)

RO06INGB0000999900842375 (In lei)






Va multumim tututror si va dorim multa, multa sanatate.
Fam Huluba: Daniela , Nadia si Marian.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu